Lidmaatschap

Lidmaatschap

Probeer de bond is er voor jou. Het is de studentenvakbond voor studenten. Wij komen op voor de rechten en plichten van studenten op het gebied van werk, stage en inkomen. Als lid kun je je loonstrook laten controleren, vragen stellen over werk en stage, juridische hulp ontvangen bij problemen op het werk of stage, hulp bij je belastingaangifte krijgen.

  • Probeer de bond lidmaatschap, wat heb ik eraan?

We beantwoorden al je vragen op het gebied van werk, stage en salaris. We controleren of je loonstrook klopt en checken je stagecontract. Verdien je wel genoeg en heb je recht op stagevergoeding? En we lopen je arbeidsovereenkomst met je na. Krijg je alles waar je recht op hebt? We adviseren je hoe je het beste het gesprek kunt aangaan met je werkgever als er zaken niet gaan zoals ze horen. Mocht je onverhoopt toch in een conflictsituatie met je werkgever terechtkomen, dan staan onze juristen jou bij. Tot slot heb je als lid van Probeer de Bond invloed op jouw arbeidsvoorwaarden. Wat vind jij belangrijk?

  • Hoe lang ben ik lid van Probeer de bond?

Het lidmaatschap loopt tot t/m je 25e of tot dat je afgestudeerd bent. Als je 26 jaar bent, bellen wij je eenmalig op om te vragen of je het lidmaatschap wilt verlengen. Dit wordt nooit automatisch verlengd.

  • Is het lidmaatschap gratis?

Je lidmaatschap is gratis t/m 25 jaar en ten allen tijden opzegbaar.

  • Met welke onderwerpen kunnen jullie mij helpen?

Stage: Check stagecontract, check op stagevergoeding en vragen over je stagebegeleiding.

Werk: Loonstrook check, check van contract, belastingaangifte, problemen op je werk, vragen over je werk zoals: verlofuren, overuren, pauzetijden, proeftermijnen, opzegtermijnen, inschaling etc.

  • Hoe kan ik jullie bereiken?

Slide in DM via Instagram  en Facebook

Je kunt ons appen als je een vraag hebt, via 0628088581

Of stuur een e-mail: probeerdebond@cnvvakmensen.nl

  • Wat gebeurt er met mijn vraag?

Als je lid bent en een vraag stelt, gaan wij deze zo goed mogelijk voor jou beantwoorden. Het kan zijn dat je direct een antwoord krijgt, maar het kan ook zijn dat we meer informatie nodig hebben om je vraag te kunnen beantwoorden of dat we een jurist moeten inschakelen. Dan nemen we contact met je op. We houden je altijd op de hoogte over hoe het ervoor staat.

  • In welke gevallen nemen jullie contact op met mijn werkgever?

We nemen nooit zomaar contact op met je werkgever. We bespreken de vraag met jou en als het echt nodig is dat er contact komt met je werkgever, vragen we dit eerst aan jou.

  • Waar kan ik mijn wijzigingen doorgeven?

Stuur een mail naar probeerdebond@cnvvakmensen.nl of stuur een appje naar 0628088581.